fredag 13 mars 2009

Slut på LIA + projektredovisning och mässmonter


Så är vår första LIA-period slut. Nu väntar två intensiva månader med mycket pluggande och mycket praktiskt arbete på Norrviken - och sedan är det dags för LIA igen i mitten på maj. Visserligen längtar jag tillbaka till Norrviken, men jag längtar också efter nästa LIA. Det har varit så roligt!



Sista dagen på Gröna Sköna Ting var i onsdags. Det var också en av få ganska fullspäckade dagar. Tyvärr var det ganska lugnt den övriga tiden. Dels är det väl en liten mellanperiod så här års (även om många var inne och frågade efter penséer ), dels sätter ju finanskrisen sina spår. Men det finns ju förstås alltid saker att göra - jag gjorde en hel del vårinspirerade samplanteringar och så måste man ju vattna och städa....


Flygande Holländaren kom som vanligt på onsdagar. Det är en lastbil med snittblommor som åker runt till olika blomsterhandlare i trakten. Man behöver inte förbeställa något utan går bara in i bilen och plockar ut vad man vill ha. Rena gottebutiken! Tyvärr står Euron så högt nu att det inte alls går att handla allt man vill ha...





Visst är det så man nästan dreglar?


Det har varit två intressanta och trevliga veckor i underbar miljö. Jag har lärt mig mycket och haft väldigt roligt under tiden. Tack Agneta och Carin!


Gårdagen var fullspäckad med aktiviteter, både projektredovisning och monterbygge.

Klassen över oss, de som går ut nu i vår, har haft ett jättestort projektarbete som de jobbat med sen i november, och igår var det dags att redovisa det. Det var stor baluns med champagne, press och jag vet inte allt. De fem grupperna hade gjort väldigt bra men sinsemellan ganska olika jobb. Det var mycket intressant att se resultaten, och det var också intressant att lyssna (och se) på deras presentationer. Nu när vi läser retorik lyssnar vi på ett helt annat sätt.


På plats fanns även vår lärare och projektansvarig Fredrik Thomée, Maria Arborgh (känd från Söderläge) och Sören Augustinsson, Kristianstad Högskola. Både Maria och Sören sitter i ledningsgruppen för vår utbildning, och finns alltid tillgängliga om vi behöver dem. I ledningsgruppen finns förrresten många andra kända namn, så det känns faktiskt lite lyxigt att ha tillgång till dem!

Här kommer lite bilder från klassens presentation.











Nästa år är det kanske vi som står här och redovisar miljonprojekt....

Tidningsartikel


Sedan drog vi direkt vidare till Malmö och monterbygget. Mässan Trädgårdsliv startar ju idag fredag, och vid lunch igår fanns absolut ingenting i montern vi skulle stå i. Jag, Mattias och Anna-Stina åkte ner först av alla och såg till att väggarna i montern blev klädda med tyg, och att golvet kom på plats. Sedan var vi tvungna att dra vidare, men då kom det ett nytt gäng som möblerade, fixade upp tavlor och så vidare. Därför har jag tyvärr inga bildern på montern som klar - men åk gärna själv dit och titta! Annars ska jag dit på söndag, så då lovar jag att fota.... Monter A12!





Fler bilder finns här.
Kanske ses vi på söndag?


************************
Kommentar i förra bloggen:



OJ, ja det var verkligen en gottebil...inte lätt att låta bli att dregla! Trevlig helg och lycka till på mässan.
/Camilla
**************************************************************
Tyvärr är Flygande Holländaren ett hot mot andra blomgrossister, som t ex Grönttovet i Köpenhamn. Men kul var det att gå och botanisera i bilen iaf! =)
/Helen
Ändrad av
HelenJ den 2009-03-14 klockan 15:51
tomatcho - 17:10 - 2009-03-13


Det var ju som rena glassbilen..massor av gott att välja mellan..Kanske en nisch att köra budbil med blommor till tanter på landet? Här gick det fiskbil ett tag o den var iallafall jättepoppis..hehehe Blir dom där projekten verklighet eller är det bara skolalster? Hoppas det blir bra på mässan och att Lottelis bara råkade vara där fel dag.. **************************************************************
Det är kanske ändå lite skillnad på blommor och fisk =). Projekten blir säkert inte av i sin helhet, åtminstone inte i dagens kristider. Prislappen ligger på mellan 500 000 och 1 miljon per projekt. Men bitar av dem kan kanske genomföras omgående. Man kan iaf hoppas - för de boendes skull! Jag hoppas också att mässan blir bra imorgon - men även om den inte blir det har det varit ett kul projekt det också....
/Helen
Ändrad av
HelenJ den 2009-03-14 klockan 15:54
Tesa - 13:16 - 2009-03-14


Det finns en hel del ......i ditt inlägg att kommentera, men jag börjar med att säga att bilden på den lila och limefärgade blomuppsättningen var helt klart min favorit. Underbart vacker!! Sen var det det här med blomgrossister. Det är ju kul med bussen, men tragiskt om det drabbar en massa andra! Eftersom jag bodde nära Årsta Partihallar i Stockholm tidigare och dessutom var med som funktionär (redaktör) i Bonsaisällskapet, så var jag ofta i partihallarna och köpte blommor. Både privat och inför olika tilldragelser inom sällskapet. Man kunde gå där i timmar och bara njuta, helt otroligt vilken blomsterprakt det var - man ville ha allt! Sen hade jag dessutom turen att en av våra kunder, en kille som vars föräldrar var från Italien, var grossist i Årsta. Gjorde det hela ännu trevligare. Tyvärr - ska man kanske inte säga - så flyttade han med svensk fru och barn till Italien, men vi har faktiskt fortfarande kontakt på mailen! Du tyckte på min blogg att elementet var snyggt. Det är ännu snyggare nu när det är insmort med olja (motorolja SAE50 som inte surnar), för nu är det svart!
/Susie
Stjarnarve - 18:43 - 2009-03-14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)