tisdag 23 mars 2010

LIA = jobb

Sista praktikperioden under utbildningen är inledd. Efter de senaste superstressiga veckorna i skolan är det väldigt skönt att bara jobba 7 - 4 och sedan kunna koppla av på kvällarna. Jag sover numera betydligt bättre. =) Vi är ganska många i min klass som har fått jobb efter avslutad examen, och som utnyttjar den här praktiktiden till att komma igång på nya jobbet. Jag har ju fått jobb i växtbutiken Växtia i Markaryd, där vi är totalt tre personer i själva butiksdelen. Växtia har också en anläggningsdel där ytterligare ca 8 killar jobbar.

Om ungefär en vecka, torsdagen den 1 april, ska vi öppna för säsongen. Hur det ska gå vet jag inte... Så sent som i helgen låg det tjockt med snö överallt. De senaste dagarnas regn och mildväder har tagit hårt på snön, men fortfarande finns det stora högar lite överallt, och det är väldigt mycket kvar som ska göras!

Borden och skyltarna ska tvättas rena, ev repareras och få nya bevattningsdukar.

I kylen står alla övervintrade växter som ska placeras ut på borden. I nästa vecka kommer dessutom alla nybeställningnarna. Vi lär få springa runt med växterna för att få dem på plats i tid.....


Men medan snön har hindrat utejobbet från att komma igång har vi istället passat på att städa och ställa i ordning inne i butiken. Det finns väldigt  mycket prylar - flera rum fulla....

Massor med läckra krukor i alla möjliga former och storlekar.

Idag när regnet öste ner (och mina regnkläder låg kvar hemma - jag är ju van vid att det är snö som kommer uppifrån...) passade vi på att göra rent och snygga upp inomhusdammen. Tyvärr hann vi inte göra den så fin som jag hade önskat - kanske till hösten? Men den är ändå betydligt finare nu än när vi började. Den plastiga ödlan uppskattas av alla barn som kommer hit.


Det känns väldigt bra att jobba här på Växtia. Jag känner redan alla eftersom jag var här på praktik i höstas, och jag är också bekant med miljön och arbetsuppgifterna. Att det sedan var de som ringde mig och erbjöd jobb gör ju inte saken sämre. =) Men just den här typen av jobb; väldigt omväxlande och emellanåt stressigt, med allt ifrån rådgivning till ogräsrensning, prismärkning, försäljning, dammbygge och jag vet inte allt - det är så himla kul! Jag är övertygad om att jag kommer att trivas riktigt bra! Och redan har jag idéer om hur man kan förbättra både det ena och det andra... =)

4 kommentarer:

 1. Skönt att du fått ett jobb du trivs med. Förstår att det är frustrerande i den branschen med all snö, men med den takten som det smälter nu, dröjer det nog inte länge innan det är barmark här i södra Sverige. Men det kan ju komma bakslag förstås!
  Lycka till med det nya jobbet och ha det riktigt bra i övrigt!
  /Christina

  SvaraRadera
 2. nu skulle du ju kunna byta titel på bloggen till nybliven trädgårdsmästare
  nu efter examen menar jag
  alltid kul att läsa din blogg
  c-a

  SvaraRadera
 3. Låter som en bra tid för dig nu.... O med uppåt 8+ imorgon så ska det väl ta på snöhögarna hoppas jag.... Ser fram emot bloggträffen i augusti ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Det är otroligt kul att jobba på ett sånt ställe. Jag älskade den sommaren jag fick möjligheten till det! Dagarna bara sprang iväg, det var ju kväll innan man ens funderat på att längta hem =)
  Själv sitter jag och klurar på min ansökan "big smile" om dagarna. Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)