tisdag 2 mars 2010

Fullt upp - på många sätt....

 

Projektet rullar på. Nu är vi inne i etapp 2 - där jag är projektledare. Gissa om jag skriver en massa listor och och agendor och skickar ut till mina gruppmedlemmar hela tiden - här ska det vara ordning och reda! =)

Idag har vi suttit hemma hos mig nästan hela dagen och funderat på hur vi ska ta vår karaktärsplan vidare till skarpt läge. Det är ju nu det gäller! Vi har också delat upp ansvarsområdena lite för att spara tid (och kraft), till exempel materialval till hårdgjorda ytor, växter, belysning, möbler, saker som ska byggas och så vidare. Mitt kvällsarbete är att ta fram förslag på växtval till hela kvarteret - häckar, höga träd, låga träd, perenner, buskage, underplanteringar och jag vet inte allt. Jag kände bara att jag måste bryta med att blogga lite - det snurrar i huvudet just nu. Men roligt är det!Förra veckan låg projektarbetet nere och istället ägnade vi oss mest åt miljö och miljöekonomi. Vi har en tenta om två veckor som inte är att leka med - tills dess ska vi ha pluggat in 50 olika miljöbegrepp. Många har man ju förstås hört talas om förut, men att definiera dem är en helt annan sak. Här följer några exempel - kan du förklara vad de innebär?

Hållbar utveckling
Miljöbalken
Lokalt omhändertagande av vatten
Fångarnas dilemma
Översilningsmark
Biologisk mångfald
Life Cycle Assessment
...och så vidare.... 

Det är både kul och intressant och känns väldigt viktigt, men vi som har proppat huvudena fulla nu under nästan två år (och som dessutom har börjat fundera på ett liv efter skolan) har det inte så lätt. Det blir många bensträckare (hjärnsträckare) under de lektionerna...


 

Det börjar dra ihop sig för de som vill gå den här utbildningen. Sista ansökningsdag är den 30 april, och jag vet att det kommit in en del ansökningar redan. Här hittar du länk till mer info om utbildningen. Nästa lördag, den 13 mars, är det Öppet Hus på Norrviken för den som vill veta mer. Både lärare och elever ur de nuvarande ettorna finns på plats för att svara på frågor. Åk gärna dit - jag tyckte det var mycket givande när jag var där förra året. Flera stycken av de jag pratade med går här nu...


Ni kanske undrar hur det går för mig på jobbfronten? Jo, det snurrar på med ansökningar och intervjuer hela tiden. Imorgon ska jag till exempel träffa en tjej som har en firma med samma inriktning som min. Vi ska diskutera om jag ska dra igång min firma på allvar och i så fall kanske samarbeta med henne. Det känns faktiskt som om jag har ett antal dörrar öppna just nu. Tyvärr fick jag inte drömjobbet som fastighetsskötare på ett kommunalt bostadsbolag med ansvar för hela utemiljön åt 1100 lägenheter. Jag föll på mållinjen på grund av bristande erfarenhet, och det känns på sätt och vis bra att det var just därför. Det kan jag ju faktiskt inte göra något åt. Men jag fick bra feedback från de två intervjuerna jag var på, och bara att ha gått vidare till djupintervju bland över 200 sökande var väldigt bra för mitt självförtroende och en mycket viktig erfarenhet. Nu vet jag att jag både vågar och kan!

Och jag har en ny drömtjänst på gång - men den här gången gäller det nåt helt annat. Jag återkommer. =)


5 kommentarer:

 1. det löser sig för dig är jag säker på, möjligheterna är många och det du inte får idag kan du säkert få inom ett par år.
  håller tummarna

  c-a

  SvaraRadera
 2. Åhh, vad skönt att se ditt skrivbord och inte vara ensam om högarna med böcker ...

  Här är bodet som ska användas som skrivbord fullt så då är det ju smidigt att lägga pappershögarna med tjänster att söka på golvet runt datorn istället ...

  Frågan är om jag någonsin blir så där snyggt välplanerad med allt i pärmar eller annat snyggt system?

  SvaraRadera
 3. Ja, du ser ut att ha häcken full! Lycka till med projekt, jobb och allt!
  Ha det riktigt gott!
  /Christina

  SvaraRadera
 4. Sådär ser mitt köksbord också ut. Jag sitter och knåpar på min första trädgårdsritning, slutarbete på första distanskursen. Att du har fullt upp även efter skolan det är jag ganska övertygad om. Tycker det ser ljust ut på jobbfronten för din del.

  SvaraRadera
 5. Lycka till med både det ena o det andra....
  Spåkulan lovar ju strålande tider så du får väl lita till den ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)