torsdag 18 mars 2010

Pressrelease

Nu ska Ängelholm blomstra ännu mer!

De senaste sex veckorna har studenterna som läser sista året på trädgårdsmästarutbildningen i Båstad arbetat febrilt med att ta fram förslag på hur en handfull av Ängelholmshems fastighetsbestånd ska kunna få en mer tilltalande och lättskött utemiljö. Arbetet har bedrivits i projektform, ett projekt där alla är vinnare – studenterna som får använda sina nyförvärvade kunskaper och utveckla nya färdigheter i ”skarpt läge”, Ängelholmshem som får fem kreativa förslag på hur de kan göra sina bostadsgårdar ännu mer inbjudande, och boende i Ängelholm som får ökad livskvalitet när deras närmiljöer nu kommer att bli ännu vackrare. Några av de koncept som tagits fram av studenterna är Välkommen hem (vilket ska ge en ökad hemtrevnadskänsla), 365 (vilket står för att utemiljön ska vara vacker hela året om), Södern (en trädgård med Medelhavskänsla) och så vidare.

De områden som studenterna har arbetat med är:
Älvborgsgatan 2 (Kv. Mars)
Heimdalsgatan 16-20 (Kv. Gördelmakaren)
Fricksgatan 2-4 (Kv. Majblomman)
Åsbogatan 40, Willans vårdboende (Kv. Willan)
Lilla torggatan 10 (Kv. Nyckelpigan)

Projektet har nu nått sitt slut och det är dags att redovisa för alla intressenter vad trädgårdsmästarstudenterna har kommit fram till. Alla berörda har därför bjudits in, däribland alla boende i de mer än 200 lägenheterna, till hörsalen i Ängelholms stadsbibliotek fredagen den 19 mars 2010, klockan 10.00. Programmet börjar med en kortare presentation av projektet och de olika områdena (en dryg halvtimme) och sedan blir det mingel med möjlighet att samtala med studenterna och att se närmare på deras idéer om hur Ängelholm ska kunna blomstra ännu mer.

Alla är hjärtligt välkomna!

Har ni frågor om projektet eller utbildningen, kontakta då gärna lärare Fredrik Thomée.

Med vänliga hälsningar
Fredrik Thomée

PS. Läs gärna studenternas bloggar. Särskilt i bloggen Blivande Trädgårdsmästare finns det information om projektet. Se adresserna längst ner i brevfoten.

-----
Fredrik Thomée, landskapsingenjör
Lärare på den kvalificerade yrkesutbildningen Trädgårdsmästare – Inriktning Ledarskap vid Norrvikens Trädgårdar, Båstad

Akademi Båstad
Box 1135
269 22 BÅSTAD

Besöksadress:
Trädgårdsmästeriet
Norrvikens Trädgårdar
269 91 BÅSTAD

070 989 25 74 mobil
0431-776 50 kontor
0431-772 00 växel
0431-765 31 fax

fredrik.thomee@akademi.bastad.se

www.akademi.bastad.se

Följ trädgårdsmästarutbildningen genom några av studenternas bloggar: http://tradgardsmastardrommar.blogspot.com och http://blivandetradgardsmastare.blogspot.com


 

2 kommentarer:

 1. Kan det bli bättre på en utbildning? Att få göra riktiga jobb och få riktig respons...ni förbereds otroligt bra för 'verkligheten', så kul!
  All lycka till imorgon,
  kram lydia

  SvaraRadera
 2. Lycka till! Hoppas de skakar fram pengar o förverkliga det med också!
  Ha´t himla gôrgôtt i helgen
  Nina

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)