måndag 29 juni 2009

Norrviken igen - äntligen! Omröstning av entrérabatterna


Äntligen tillbaka på Norrviken igen! Det är nog som Carl Abelin säger (barnbarn till Rudolf Abelin som anlade Norrvikens trädgårdar) - har man en gång fått Norrviken i blodet blir man inte av med det....
I fyra härliga veckor ska jag nu praktisera på Norrviken. Dels med skötsel av de olika trädgårdarna, dels ska vi allihop prova på att vara arbetsledare för varandra varsin vecka. Idag har jag dessutom lett min första guidade tur, så det blir lite retorik också. Det gick mycket bra, jag var inte ett dugg nervös och pratade på hur mycket som helst utan några anteckningar alls. Men det förstås, jag har ju tränat här i bloggen ganska länge nu...
Naturligtvis måste jag ju fota lite - barockträdgården utanför Villa Abelin.
Klicka gärna på bilderna så de blir större!


Bäck i japanska trädgården


Ginkgo biloba - "dinosaurieträdet"Oplopanax horridus - Djävulsklubba.
Precis allting på den här busken är täckt med långa vassa taggar, bladen har taggar både på översidan och undersidan - och till och med på kanterna...Acer palmatum 'Atropurpureum' - Japansk lönnDet är ganska gott om besökare på Norrviken. Särskilt mycket uppmärksamhet får våra entrérabatter. Men mannen här har hittat ett helt annat syfte med den här installationen - som telefonbod...

Entrérabatterna ja. Från och med nu och fram till 17 augusti kan besökarna rösta på de olika rabatterna. Det var meningen att alla skulle stå i full prakt nu, men riktigt så har det inte blivit. Översvämning, torka, sniglar och svåra ogräsangrepp har tyvärr påverkat många av rabatterna till det sämre. Var och en av oss elever har haft ansvar för vår egen rabatt, och de som bor långt ifrån har kanske inte kunnat åka dit för att se så allt ser bra ut. Men men, det är som det är.

.
Jag kommer här i bloggen att presentera samtliga 32 rabatter för er som inte har möjlighet att åka till Norrviken i sommar. Och kanske kanske kan jag locka er att åka dit? Ni måste nämligen rösta på plats för att delta i utlottningen av de tre vinsterna:
 • Personlig guidad tur av trädgårdsmästarelever, med efterföljande rådgivning på plats
 • Lunch för två personer i Vinterträdgården, serverad av vår krögare Era 10:3
 • Säsongskort för två personer till Norrvikens Trädgårdar 2010.

Men jag tänkte faktiskt ha en omröstning här på bloggen också. Jag vet inte ännu vad det kan bli för pris, jag ska prata med de som driver Norrviken och fråga om jag kan utverka något trevligt. Nåt blir det i alla fall.

Röstar här på bloggen gör du helt enkelt genom att skriva det i en kommentar till just den rabatten du gillar bäst. Tyvärr kan du inte rösta förrän jag har lagt ut samtliga 32 st. Jag räknar med att det är klart senast den 10 juli.

Så håll utkik, jag börjar med nr 1 redan ikväll!

2 kommentarer:

 1. Då är det skönt att vara tillbaks =)
  Skoj att du visar dem alla här, fast jag hoppas fortfarande att bli ska få tummarna ur... och åka dit nån dag. Djävulsklubban blev man ju inte direkt sugen på att plantera med alla de taggarna, hu!

  SvaraRadera
 2. Synd att jag inte kan rösta på plats men jag kommer att rösta här på bloggen i stället.

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)