måndag 3 maj 2010

De sista skälvande dagarna....

Nu är vi äntligen tillbaka på Norrviken igen. Sist jag var här låg snön djup, men nu är det full vår. Vilken tur jag hade kameran med mig idag!


Vi hade sista föreläsningen i anläggning idag, och fick också lämnat in de sista hemuppgifterna. Efter växttentan imorgon är vi redo för examen på onsdag i nästa vecka! Men några ytterligare föreläsningar finns förstås kvar innan dess. På onsdag kommer till exempel bloggarna Eva Robild och Annika Christensen och förläser på temat trädgårdsterapi. De har ju nyligen gett ut boken "En lisa för själen" som handlar just om det. Den föreläsningen ser jag verkligen fram emot!

De flesta av oss har jobb att gå till nu när vi slutar. Lotta till exempel har egen skötselfirma och har dessutom startat butik på Norrviken. I en del av Villa Abelin säljer hon nu både växter och trädgårdsprylar. Butiken är absolut värd ett besök!

Vi klasskompisar var ganska sugna på att shoppa idag... =)

Lottas svärmor har målat bilden på de här fina tändsticksaskarna som säljs i butiken.


Ettorna har en hel del projekt igång liksom vi hade förra våren. Men de är nog inte lika sönderstressade som vi var med en deadline den 15 maj. I år ska de vara kvar på Norrviken mycket längre än så innan de går ut på sin sommarLIA. Här är det köksträdgården som är sådd och klar.


Alla ettorna har varsin entrérabatt i år också. Dessutom har Lotta, som ju vann fjolårets tävling, också en rabatt så hon får en chans att försvara sin titel. Även här är förutsättningarna helt annorlunda än för oss. Årets ettor har klurat på sina rabatter sen i november i fjol och dessutom lärt sig av våra misstag. Stor skillnad mot oss, som ju inte kom igång förrän i april i fjol...


Några av rabatterna har börjat växa fram redan, medan andra enbart består av en hög jord än så länge.

Den här ser ut att vara i stort sett klar redan. Nåja, de flesta växterna kom ju på plats redan i höstas. Snacka om att vara ute i god tid! =)

Kan det här möjligen bli årets mest fotograferade motiv på Norrviken?Parken är öppen för besökare varje dag kl 10 - 17, och här kommer några bilder på vad som finns att njuta av just nu. Jag tror bilderna får tala för sig själva.


Hur ska vi kunna lämna den här underbara platsen om bara 10 dagar?

2 kommentarer:

  1. Tänk att det redan är tid för din examen! Det måste kännas härligt. Men visst förstår jag att det blir svårt att lämna parken, den har väl blivit lite som er park kan jag tänka mig.

    SvaraRadera
  2. Väldigt fina bilder! Är du nöjd med din utbildning? Önskar att vi också hade praktik, känns som det underlättar när man sen ska ge sig ut på arbetsmarknaden! Lycka till med allt! /Caroline

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)