torsdag 29 april 2010

Tillbaka till "brottsplatsen"

Allra sista dagen jag praktiserade på Växtia i höstas var vi hos en kund och planterade i hans enorma trädgård. Den här bilden är tagen på rabatten ut mot stora vägen.


Och den här rabatten vetter mot sidogatan. Tomten är stor, och längs tre sidor böljar den här långa rabatten. Den består mest av perenner som följer årstidernas växlingar, men det finns också en del buskar och rosor.

Igår var vi på plats igen. Dels skulle vi komplettera med lite växter som inte blev planterade i höstas, dels kontrollera om allt klarat vintern, och dels göra stora vårstädningen. Det ser inte mycket ut för världen just nu - men allt utom ett tiotal perenner hade klarat sig. Fantastiskt, efter en sån här vinter!


Jag får väl åka dit till sommaren när allt igång ordentligt så ni får se.... Växtia har inte så många skötselkunder, men det här är en av dem. Fast det blir bara en vårstädning och en höströjning, resten tar kunden själv hand om (och hans hustomte...) Det vi gjorde igår var att klippa ner perennerna och rosorna, kratta och också gödsla med både snabbverkande och långtidsverkande gödsel.


Huset är pampigt och passar bra ihop med de stora planteringarna. Väldigt vackert renoverat - det är knappt man vill be om att få gå in och använda toan. Kranarna i badrummet är förgyllda och där ska man trava in jordig och lerig....


Fikar gör vi i alla fall på altanen. Då passar vi på att beundra det fina uteköket. Ett sånt ska jag ha när jag blir rik! (och får gott om plats.....)
Imorgon är det sista dagen på den här praktikperioden. Jag ska inleda dagen med att träffa kunden med rosplanteringen och ska då presentera mitt planteringsförslag. Med tanke på att förslaget innehåller ca 800 lavendelplantor, 1200 nävor i 4 sorter och totalt ca 170 rosor i 10 olika sorter, och bara växterna är värda massor med pengar, killar det lite i magen.... Håll tummarna för mig! (Jag får kanske tillbringa resten av dagen med att rita om alltihop - nävorna är ju helt och hållet min idé för att ge rabatten lite mer naturlig känsla, och också för att minimera skötseln. Men kan jag få kunden att förstå poängen med det?)


På måndag är det tillbaka till Norrviken igen - och jag har hört ryktas att magnoliorna blommar. Det blir till att ta med kameran. Och tänk, idag om två veckor är jag utexaminerad trädgårdsmästare! 4 terminer har verkligen gått fort.

2 kommentarer:

  1. Så roligt det måste vara att få komma tillbaka och se resultatet av vad man planterat. Guldkranar och lyx... fick mig att minnas när vi jobbade på ett av de stora slotten i Danmark. Otroligt påkostat och massor av gamla fina klenoder men världens enklaste,vänligaste människor som gladeligen visade runt oss "arbetare" fast vi egentligen bara hade i köket att göra. Det har sina fördelar att jobba hemma hos andra, man ser och lär massor av människorna som bor där. 2 veckor kvar - härligt va! Kram gittan

    SvaraRadera
  2. Hallå Helen, såg på facebook att det hade gått bra med presentationen. Grattis till att du snart är klar med utbildningen :D

    Marit

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)