torsdag 22 april 2010

Trädgårdsplanering


Tidigt imorse åkte jag och min chef ut till en liten by i skogarna mellan Skåne och Småland, som numera är mer eller mindre ockuperad av danskar. De försöker ta tillbaka det de förlorade 1654 =). Här har en dansk familj valt att göra en total makeover av hela tomten till ett äldre hus. Växtia har blivit inkopplat på en liten del - resten ska vara gräsmatta och naturtomt = skötselfritt.


Framför huset, längs med vägen, ska anläggas en rosenrabatt med lavendel enligt kundens önskemål. Den är ganska maffig - ca 50 meter lång och 6 meter bred, med en trappa ner till vägen mitt i ungefär. Hur gör man en snygg, skötselfri rabatt med rosor och lavendel? Det blir mitt jobb att fundera ut... När jag har ritat upp den kommer vi också att anlägga den. Ogräsfri jord är förstås en självklarhet!


Visst är det en underbar utsikt de har från huset - och en pampig rosenrabatt kommer att ge det hela en extra dimension!

Det blir inte så mycket bloggat nuförtiden - jag hinner helt enkelt inte. Vi har fullt upp hela dagarna med att ställa iordning butiken. Nu har de flesta växterna kommit hem, så nu kräver de en hel del skötsel. Sedan kommer det ju kunder hela tiden som ska skötas om de också....

Jag har tagit en hel del bilder från butiken som jag ska försöka lägga ut i helgen - efter jobbet förstås =).

4 kommentarer:

 1. En 50 m lång rosenrabatt låter oerhört pampigt. MEN samtidigt låter det helt malplacerat i den miljön som enda blommande inslag på en naturtomt.

  Ska bli spännande höra mer om hur det går.

  SvaraRadera
 2. Rosor i all ära men blir det inte tokigt med en gigantisk rosenrabatt på en naturtomt?
  Tack för lyckönskningen, ansökar ÄR inskickad men förhoppningarna om att bli antagen små därav funderingarna på butik istället.
  Ha det gott / gittan

  SvaraRadera
 3. Kul att se ett nytt inlägg på din blogg, Helen. Förstår att det inte blir så mycket tid till det numera, men det är väl angenäma problem... Kul att det flyter på så bra!

  Kram
  /Bianca

  SvaraRadera
 4. Jeg har savnet dine inspirerende blogginnlegg. De er skyld i at jeg nå har søkt, og kommet inn på tilsvarende utdanning her i Norge. Jeg starter i midten av august og gleder meg vildt og uhemmet. Jeg skriver nok litt om det i bloggen min etterhvert.
  Lykke til i din jobb, jeg kommer nok til å følge deg så lenge du skriver.

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)