onsdag 5 maj 2010

En lisa för själen

Idag har vi fått njuta av en av årets bästa föreläsningar. Trädgårdsfotograf Annika Christensen och författaren och journalisten Eva Robild (båda bloggvänner till mig, förresten) berättade om stress och trädgården som botemedel. Varför mår vi egentligen så bra av att gräva i jorden, plantera, plocka blommor eller bara sitta med kaffekoppen i favoritstolen och njuta av det gröna? Faktum är att trädgårdsarbete ger oss en massa goda hormoner och vitaminer, förutom då att vi får gratis motion och frisk luft i mängder. Tack båda två för underbart inspirerande föreläsning och fantastiska bilder!

Böckerna de hade med till försäljning hade en strykande åtgång efteråt. 

 Som vanligt passade vi på att gå ut i parken på lunchen för att njuta av friden och titta närmare på allt som spirar. Här är det vattensalamandrarna i spegeldammen som undersöks närmare...

Stjärnmagnolian vid spegeldammen är underbart vacker nu.

Den här rhododendronen i Vattenträdgården kapade vi ner redan första terminen. Det tog lite tid innan den visade några livstecken efter det, men nu är den full av nya gröna skott.

Japanska trädgården, sedd från Österländska terrassen.En vecka kvar!!!!

2 kommentarer:

  1. Låter som en riktigt bra avslutning på utbildningen att höra föreläsning med Eva Robild och Annika Christensen! Alltid lika spännande att kika in här och se bilder från utbildningen mm. Hoppas ni får en trevlig sista vecka!
    /Annika

    SvaraRadera
  2. men du slutar inte med bloggeriet bara för att du tar examen hoppas jag!

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)