torsdag 13 maj 2010

Allra sista dagen på utbildningen


Två års studier är äntligen klara. Gårdagens examensceremonier gick av stapeln precis som planerat, trots vissa logistiska problem pga det kalla och regniga vädret. Champagnefrukosten och fotograferingen fick flytta inomhus, men vi var lika glada för det. =)
Det blev en dag med många kramar, mycket skratt och en del tårar. Efter att ha kamperat ihop i två år sprids vi nu som frön för vinden och somliga av oss kommer säkert aldrig att ses igen. Men lika säkert är det att några av oss redan i nästa vecka åker på en trädgårdsrunda tillsammans! =)


Gunnel Carlsson vår årets hemliga föreläsare (nåja, åtminstone jag hade räknat ut det innan...) och hon bjöd på en både intressant och rolig föreläsning på temat trädgårdsmästare. Men att det tar hundra år att bli "riktig" trädgårdsmästare och att det därför bara finns en enda i Sverige just nu - det tog vi inte så hårt på i examensyran. =). Vem det är? Jo, Magnus B Nilsson förstås, 103 år gammal....
Sedan följde diverse avtackningar och massor med kramar. Vi blev alla personligen presenterade av våra lärare, och somliga av adjektiven de räknade upp blev man kanske lite fundersam över... Själv fick jag bland annat höra att jag var målmedveten och kunskapstörstande - och det kan jag ju bara hålla med om! =)


Här är då det efterlängtade examensbeviset till slut. Jag kanske måste förklara varför det står betyget G i alla kurserna - det är nämligen det enda betyget som finns. VG och MVG delas inte ut i den här utbildningen. Det kan man ju tycka vad man vill om, men så här är det i alla fall. Och jag är mycket nöjd med mina betyg!

 
Vi elever tackade delade också ut presenter och kramar. Här är det Christin i grön klänning som tackar vår "moraltant" Gunilla (lärare i etik och ledarskap), Annika (lärare i retorik) och Kerstin, utbildningsledare.


Middagen var väl det värsta momentet under dagen. Inte pga maten, som höll samma höga klass som vanligt i Norrvikens restaurang, utan för att det var så fruktansvärt kallt i Vinterträdgården att vi gav upp ganska fort och tog kaffet inne i Villa Abelin istället.
Examensmeny: 
Mjukbakad ljummen röding med fänkål, citrongurka och kokt Bjärepotatis samt kall kapris- och gräslöksemulsion. Därefter examenstårta, kaffe och choklad.

Vi passade också på att gratulera klasskompisen Georg som själv har varit noga med att hålla reda på alla andras födelsedagar under de här två åren. Nu fyller han själv 50 om bara ett par dagar. Vad han fick? Ett gott vin och clematisen 'Georg', förstås. =)


En sådan här dag genererar förstås en del presenter. Spaden har vi fått från skolan och Norrviken (inkl några sponsorer). För att inte förstöra den fina graveringen hamnar den på väggen istället för i jorden. Vi fick också allihop nya fina sekatörer och grensågar. När jag kom hem hade jag fest för mina vänner och då blev det lite fler presenter. Jag är lika glad för allihop, både vackra blommor, smycken, champagne, pengar och inte minst den åtråvärda boken "Växternas namn" av Jens Corneliusson. Tack alla som gratulerat mig - ingen nämnd, ingen glömd!


Som avslutning på kvällen hade en av mina gäster med sig en "tenta" för att kolla om jag verkligen hade lärt mig något eller ej. Jag satte 4 av 7 direkt och en till efter viss tvekan. Hur många klarar ni utifrån den här bilden? OBS: Även de vetenskapliga namnen!Nästa inlägg här på bloggen kommer att bli en resumé av de här två åren. Därefter byter bloggen namn till "Nybliven trädgårdsmästare" och kommer framöver att handla om mitt arbetsliv, dels som egen företagare, dels som anställd i en växtbutik. Jag hoppas ni hänger med mig då också!
Vill ni fortsätta läsa om utbildningen på Norrviken ska ni läsa Biancas blogg. Hon och hennes klass har fortfarande ett år kvar innan det är deras tur för examen.


5 kommentarer:

 1. GRATTIS! Det måste kännas oerhört skönt att vara färdig med utbildningen!
  Lycka till i fortsättningen med ditt företag (för inte ska du väl stanna i växtbutiken för evigt) Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Stort grattis till att din examen äntligen är i hamn! Nu ska det bli spännande att följa dig ut i arbetslivet.

  Tentan tror jag det är bäst att jag hoppar ...

  SvaraRadera
 3. Gratulerer så mye. Jeg gleder meg til å følge med deg videre ut i arbeidslivet. Lykke til.

  SvaraRadera
 4. STOOORT GRATTIS och lycka till nu!
  Charlotta

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Jag googlade inom Trädgård och fann bla. din blogg, jag är intresserad av en utbildning inom detta. Men får ofta höra att det inte är något att satsa på, men här blev jag inspirerad!

  Tack för en fin sida,

  Camila

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)