lördag 23 maj 2009

Kyrkogårdsarbete - kul att utföra, mindre kul att blogga om....

Det är inte så lätt att blogga om den här praktiken. Dels för att jag inte kan skriva om vad som helst (av respekt för de avlidna, men framför allt av respekt för de anhöriga), dels för att det inte är lätt att få ut något intressant av gräsklippning, ogräsrensning och krattning av gångar. =)


Kyrkvaktmästarna i en så här liten församling som Örkelljunga har både inre och yttre tjänst. På lördagen ska det vara bröllop här, så fredag morgon ägnas åt att städa i kyrkan. Jag får putsa de små vaserna som ska vara placerade på kyrkbänkarna. Det går himla smidigt - med en borrmaskin! =)

Sedan sätter jag igång med att skyffla gångarna runt kyrkan. Med ett sånt här redskap går det både snabbt och enkelt. Efteråt krattar jag alla gångarna med ett hemmabygge - två stålräfsor fastsatta på ett enda handtag. Men det glömmer jag förstås att fota.... Eftermiddagen ägnas åt mer gräsklippning med min kära Klippo. Idag blir det "bara" 11 000 steg...

Ett vanligt träd på kyrkogårdar är hängask, Fraxinus excelsior 'Pendula'. De hängande grenarna ska symbolisera tårar och sorg. Askarna här har några år på nacken och mår kanske inte riktigt bra. De får ändå stå kvar så länge som möjligt, inte förrän de är utalade säkerhetsrisker kommer de att sågas ner.

Den här asken har nog haft en jobbig uppväxt - den har växt lite hit och lite dit i en slingrande form och till slut växt ihop med sig själv.


Tyvärr ett dåligt foto - när jag får tillbaka kameran från servicen ska jag ta ett bättre.


Jag håller som bekant på med att flytta över mina gamla blogginlägg hit. Jag har nu hunnit till mitten på december - alltså snart hälften av inläggen avklarade. Men det tar tid, för jag sitter ju och läser alltihop. Det är verkligen inte klokt vad vi har hunnit med på de här månaderna sedan vi började utbildningen i september. Hälften har jag visst redan glömt - så bra att bloggen finns och kan friska upp minnet då...

Det är också kul att följa min egen utveckling som bloggare. Jag skriver på ett helt annat sätt nu mot i början, jag tar fler och lite mer intressanta bilder - och jag har lärt mig så mycket av alla kommentarer. Snälla, fortsätt kommentera - det ger mig så mycket!1 kommentar:

 1. hej...
  och tack för bloggen. den har varit en fantastisk hjälp till insyn i utbildningen.
  Du kunde haft lite fler tips om hur man klarar intervjun :)
  Nu gick det ju bra ändå...
  MVH

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)