fredag 5 februari 2010

Slut på LIA + LING-dag Alnarp

Så är ännu en praktikperiod över. Det är väldigt mycket jag hunnit med under de här tre veckorna - skötselmanualer, åtgärdsplaner (akuta sådana...), skicka offertförfrågningar, skissa på planteringar, gå på möten, ge förslag på planteringar på skolgård, skotta snö och jag vet inte allt. 
 
 

Det är inte bara utemiljön som släpar efter hos kommunen - en dag bestämde jag mig för att göra en insats för att rädda krukväxterna på kontoret. Man vill gärna ha grönt omkring sig, men det är ingen som någonsin gör något annat än skvätter i lite vatten i krukorna ibland. 

 

I de flesta krukorna fanns det ingen som helst jord - det fanns inte plats till den helt enkelt...
Jag delade och klippte ner och planterade om så efteråt fanns det dubbelt så många krukväxter som när jag började. Kul att faktiskt få nytta av det vi lärde oss förra året vid den här tiden - skötsel av inomhusväxter.Idag har det varit arbetsmiljödag.
Vi gick tillsammans med en konsult igenom alla maskiner som de använder i sitt dagliga arbete, från vinkelslip och röjsåg till lövsug och hjullastare. Framför allt var det buller och vibrationer som kontrollerades, men även andra risker noterades.

 

Om två veckor ska de ha en ny sittning när de ska gå igenom hur de ev brister de hittade idag ska kunna åtgärdas. Men då får inte jag vara med....

Det har varit en mycket rolig och givande praktikperiod här på kommunen. Det pratas om att de behöver ta in mer folk och jag hoppas de tänker på mig då. Jag skulle gärna vilja jobba här!


Igår fick vi avbryta vår praktik för att åka till Alnarp på LING-dagen. Det är landskapsingenjörerna som ordnar en minimässa med föredrag och presentationer för blivande arbetsgivare, och vi hängde också med på ett hörn.
Det var intressant att besöka utställarna, men bäst av allt var nog att jag träffade en massa folk jag kände. Tänk så många kontakter man hunnit knyta i branschen redan! Vi var 7 st från klassen som ställde upp och presenterade dels oss själva, dels utbildningen. Tyvärr var vi fler på scenen än i publiken. Det gjorde att det blev en dialog med de som lyssnade på oss, och den var både givande och intressant. Kanske leder det till att någon av oss får jobb efter avslutad utbildning. Det vore toppen!


 

Vår gamle vän och föreläsare Claes-Anders från Acama höll en välbesökt föreläsning. Han var lika vältalig som vanligt. Peter Korn var också en av föreläsarna, men honom glömde jag fota...


 

Vi hade en egen monter vi skulle bemanna också. Men lite småsura blev vi nog faktiskt. Akademi Båstad kräver av oss att vi avbryter vår praktik för att marknadsföra utbildningen (som vi snart slutar på), men vad gör de själva för att marknadsföra den? På nätet hittar jag (till slut) den här infon om utbildningen, med en hänvisning till ett infoblad där vaktmästaren (!) är på bild. Så vitt jag vet blir det inget öppet hus i år på Norrviken, som man haft de andra åren. De har tagit bort länken till min blogg, och söker man på "trädgårdsutbildning Båstad" på YH-myndighetens hemsida finns den inte med. Vad är det frågan om - vill de inte att det ska bli några sökande till nästa intag? Det är ju faktiskt den känslan vi har haft redan från början, att trädgårdsmästarna inte passar in hos Akademi Båstad...

Nåja, vi är ju i alla fall snart borta... Bara 14 veckor kvar!Jag avslutar med en härligt snöig bild från Alnarp.
På måndag väntar Norrviken igen, och nya spännande projekt!

7 kommentarer:

 1. Den info-sidan var bättre. Har bytt nu i mitt inlägg. Tack Helen och ha en fin helg.

  SvaraRadera
 2. gulle dig, du är inte bara duktig fotograf utan lyckades också ta en schysst bild på mig. överviktiga flintisar som jag har alltid svårt i bildsammanhang,men den du tog blev helt ok. är i östersund o kör lrf kurs, åkte m nattåget hit efter alnarps framförandet.
  det är klart att nån ska vilja anställa dig, du är bra så det räcker med råge - o en nätverksbyggare är du också.

  claes-anders

  SvaraRadera
 3. Tack för en trevlig blogg! Jag önskar dig all lycka med jobbsökeriet!
  Ha' en bra helg!
  Christina

  SvaraRadera
 4. Så roligt att du känner att din praktik var givande, det är ju så viktigt att det känns 'rätt'. Håller tummarna för dig ang anställning! :o)
  Ha en fin helg,
  lydia

  SvaraRadera
 5. Med så dålig reklam för utbildningen kommer kanske alla sökande in (önsketänkande från min sida) I år blir det en ansökan till Båstad för in del även om jag egentligen hellre går i Åkarp.

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder av en vintrig Alnarpspark! Ling-dagen brukar vara ett bra ställe att knyta nyttiga kontakter. För egen del kunde jag tyvärr inte åka i år.

  Lycka till med jobbletandet!

  Rebecca

  SvaraRadera
 7. Tack för trevlig läsning, hittade hit via Acama nyhetsbrev. Du tar enormt fina bilder och beskriver dina tankar på ett mycket bra sätt. Jag var själv på LING-dagen och visst är det en mycket trevlig tillställning som man har stor nytta av i arbetslivet. Lycka till med jobbletandet!
  /Anneli Erson

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)