tisdag 18 augusti 2009

Och vinnaren är...

Nu är högsäsongen på Norrviken över och därmed är det också slutröstat och dags att redovisa resultatet av elevernas entrérabatter. Medaljplatserna går till tre vackra rabatter som absolut förtjänar alla röster de fått, men de var egentligen självskrivna på topplistan redan från början. Samtliga var nämligen planterade med "färdiga" plantor (pluggplantor eller större krukade exemplar), vilket innebar att de hade stort försprång före de som såddes på plats i maj och tog tid på sig att gro (och i vissa fall inte grodde alls). Inte förrän den senaste månaden har de övriga börjat komma ikapp vad gäller färgprakt, och det märks på antalet röster som blivit mer utspridda sedan mitten på juli ungefär. Hade omröstningen varat några veckor till kunde det helt klart blivit förändringar i listan. Många rabatter är som allra vackrast just nu.

Men nu ska jag inte hålla er på halster längre - här kommer de 10 bästa enligt de ca 2000 av Norrvikens besökare som röstat i sommar:

På tionde plats med 34 röster: Nr 6 Till Maria


På nionde plats med 54 röster: Nr 4 Ljuva minnen


På delad sjunde plats med 71 röster vardera: Nr 21 Midsommarnattsdröm


och Nr 32 Morgondagg


På sjätte plats med 74 röster: Nr 27 Fjärilsdröm


På femte plats med 131 röster: Nr 10 På en skala


På fjärde plats med 158 röster: Nr 24 Passion


På tredje plats med 193 röster: Nr 3 Paradiset


På andra plats med 295 röster: Nr 9 Skir morgonstund


Och på första plats med hela 477 röster och totalt ohotad: Nr 17 Vinröd vila


Grattis allihop!


Så till omröstningen här på min blogg. Den skiljer sig ganska mycket från den ordinarie i parken. Här har man i en del fall röstat snarare på ägaren än på designen/blommorna, och det är klart att det är svårare när man bara har foton att utgå ifrån. Sedan har några verkligen lobbat för att alla de känner ska rösta på just dem och det har gett resultat, men alla sätt är tillåtna (utom helt anonyma röster eftersom man bara får rösta en gång på varje rabatt och det kan jag ju inte kolla med dem). Min tanke var att man skulle lägga sin röst genom att göra en kommentar på inlägget som handlade om just den rabatten man ville rösta på, men så blev det inte. Väldigt många har skrivit sina röster på alla möjliga inlägg. Och till råga på allt har man röstat på båda mina tvillingbloggar så jag har fått sitta och gå igenom varenda inlägg jag gjort (x2) sedan v27 för att inte riskera att missa någon röst. Jaja, har man inte jobb så skaffar man sig det =). (Och nu kommer jag att stänga den andra bloggen så det inte händer igen).


I alla fall, här är resultatet:


På tredje plats: Nr 27 Fjärilsdröm 13% av rösterna


På andra plats: Nr 23 Till Stella 23% av rösterna


Och så ettan då: Nr 9 Skir morgonstund 30% av rösterna (+ några ogiltiga)

Bland er som röstat på ettan har jag dragit en person som vunnit en fri entré till Norrviken 2010. Eftersom man ska köra samma upplägg med entrérabatterna då (men utan årets barnsjukdomar) kommer det helt klart att vara värt ett besök bara det.
Priset går till Lena Tillman som motiverar sin röst på nr 9 så här:

Jag förstår och känner precis vad du vill förmedla med din rabatt, den gick rätt in i hjärtat hos mig. Det är stillheten, det lite ostyriga, inte perfekta, men intresseväckande, varma, mjuka, nyväckta och därmed inte helt utvecklade som genomsyrar denna rabatt. Jag gillar den verkligen och blir så inspirerad. Lycka till och hoppas fler än jag röstar på den.

Hör av dig till mig med din adress så skickar jag vinsten.

Grattis till alla vinnare!
Nu är jag inne på min sista semestervecka. På måndag börjar jag praktisera som trädgårdsanläggare. Det ska bli jättekul!

2 kommentarer:

 1. hej helen...
  1:an vann helt rättvist, den fungerade som en kul överraskning när man går i parken. Men det är inte säkert att den fungerar över tiden. Risken är stor att man tröttnar fort när överraskningsmomentet är borta.
  Själv går jag här och väntar på att äntligen själv få börja kursen den 31:e...
  Men jag undrar lite om det här med praktikplatser. Får alla praktisera som anläggare eller gäller det att hålla sig framme när platser skall väljas? Jag tyckte du skrev om det när det gällde platsen på fredriksdal.
  Jag har fuskat lite i byggbranchen som snickare och funderar på om inte den lite tyngre mark och trädgårdsanläggningar kan vara något för mig om 2 år när jag är färdig?
  Nåväl...jag kommer säkert att ändra mig många ggr under kursens gång.

  claes

  SvaraRadera
 2. Claes - du får själv leta upp en praktikplats som du vill ha och som du tror passar dig. Skolan har ingen lista som man väljer från (däremot tips och idéer). Varje LIA-omgång har olika teman så du kan inte välja precis vad du vill utan måste hålla dig till det. Tex inomhusmiljöer, skötsel osv. Hittills har vi inte haft någon anläggningsLIA, men jag kommer ändå att prova på det som en del av "Skötsel av utomhusmiljöer".
  Och du - man hinner ändra sig måååånga gånger under resan. =)
  Kul att du ska börja plugga här! Tyvärr lär vi inte ses förrän tidigast i november/december - du lär snart få veta varför...
  Ha det bra, och lycka till!
  /Helen

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)