tisdag 8 juni 2010

Planteringsplanering

Emellanåt får vi in förfrågningar på att hjälpa till att planera trädgårdar och det gör vi gärna i mån av tid. Det kan vara allt från en liten rabatt till en hel trädgårdsanläggning. I det här fallet fick jag frågan om jag kunde göra en rabatt som skulle vara fin hela säsongen, och framför allt den 11 juni, eftersom man skulle fira student i familjen. Jag åkte ut och fotade rabatten ur olika vinklar samtidigt som jag tittade på hur huset och resten av trädgården såg ut. Jag pratade också med kunden och fick veta lite om önskemål i fråga om färg, skötsel och så vidare. Sedan var det bara att sätta sig vid skrivbordet och börja skissa med fotona framför sig.

Nu är det inte bara ståndorten och kundens önskemål som ska tillgodoses - jag ska också helst använda växter vi har i butiken hellre än att beställa hem nya sorter. Men det finns fördelar med det också - jag kan enkelt gå ut och plocka ihop växter för att testa mig fram om det ser bra ut, eller kanske tar för stor plats. När skissen är klar kan också kunden få komma och titta på växterna jag valt medan jag berättar om dem. Bättre än att bara titta på bilder.

 Idag var det så dags att köra dit plantorna. Vår lilla lastbil var ganska full....

Allting är utlastat ur bilen och nu är det bara att börja placera ut växterna enligt skissen. Jag har med mig lite extra av allting för att kunna ha möjlighet att justera på plats.

Och så här blev det! I det här fallet ska kunden själv plantera, jag har bara placerat ut krukorna. De står ganska tätt, men det är meningen. Dels för att rabatten ska vara så fin som möjligt inför studentfirandet, dels för att den snabbt ska växa ihop och bli skötselfri. Men också för att kunden tänker sig att förlänga rabatten senare, och då kan man enkelt dela de befintliga växterna och använda sig av dem.

Jag har ännu inte hört kundens reaktion, men jag hoppas de är nöjda....

2 kommentarer:

  1. vad fantastiskt roligt (och svårt) du kanske kan ge mig tips i min planteringsnoja på bara någon kvadratmeter...?
    http://solrum2.blogspot.com/2010/06/planteringsnoja.html

    SvaraRadera
  2. Att designa trädgårdar är nåt jag drömmer om så det är ju bara att lyckönska dig som faktiskt får göra det :-) Ser ut att bli väldigt fint! Vore kul med en "såhär-blev-det"-bild.
    /Annika

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)