onsdag 16 december 2009

Snart jullov...

Julen närmar sig, äntligen... Det har varit en tuff höst, sedan vi kom hem från England har allting gått i racerfart. Tentor och projekt har avlöst varandra i en aldrig sinande ström, och dessutom har det varit mycket strul efter den organisatoriska flytten från Apelrydsskolan till Akademi Båstad. Det är nog tur vi får några veckor på oss att vila upp oss, för nu bubblar det av irritation i klassen. Visst är vi trötta och slitna, men allt kan inte skyllas på det...


För några veckor sedan hade vi besök av YH-myndigheten, de som beslutar om skolan ska få driva den här utbildningen eller ej. De lyssnade på våra åsikter och konstaterade liksom vi att den största bristen är den dåliga kommunikationen mellan skolan och oss. Lokalbrist är också ett stort problem men kan kanske inte lastas på skolan, eftersom vår ordinarie lokal drabbades av mögelskador under sommaren och måste renoveras nu under hösten. Men att vi efter ca 60 veckors utbildning fortfarande inte visste var vi stod, om vi hade några tentor eller projekt eller andra rester som inte var godkända, såg de som mycket allvarligt. Så nu den här sista veckan har vi blivit kallade till utvecklingssamtal för att råda bot på det. Ja, delvis i alla fall, eftersom vi bara får veta de kurser som just den läraren har. Och glada har vi definitivt inte blivit - dokument som vi lämnat in (laddat upp på skolans plattform) i februari har kommit bort och nu blir vi inte godkända om de inte lämnas in på nytt. Och detta får vi veta 10 månader efteråt! Somliga har inte ens kvar dokumenten på sin dator och måste alltså börja från början. Fruktansvärt irriterande! Men vi har fått reda på resultaten från tentan på ekologisk odling, som åtminstone jag fasat för hela hösten och varit övertygad om att det skulle bli omtenta på. Den visade sig inte vara så svår som förväntat, så både jag och många fler klarade den med råge. Skönt!



Nåja, vi har ju roligt också! Idag blev det glögg och paketlek på lunchen. Paketleken, som alla gav sig in i med liv och lust, orsakade många glada skratt. Roligast var väl att stjäla från varandra =) Vad det var i paketen spelade mindre roll, men jag tror nog alla var nöjda efteråt... 



De här sista veckorna innan jul har vi ägnat åt miljö, etik och ledarskap. Det låter tungt, och det är det till viss del också. Men väldigt intressant! Särskilt miljökursen har ju legat helt rätt i tiden, med COP15 pågående i Köpenhamn och allting. Vi har gått igenom miljöbalken, miljömål, miljöpolicy och miljöhusesyn (och allt möjligt annat) så det snurrar i huvudet =). Och Gunilla, som håller i ledarskapskursen, är en riktigt bra lärare som verkligen får oss att förstå olika typer av ledarskap, vad som kännetecknar en god ledare och så vidare. Det sista vi gjorde idag innan vi gick hem var att ge varandra feedback - positiv sådan. Så oavsett vad som hänt tidigare under veckan går man hem varm om hjärtat med ord som positiv, varm, snabbtänkt och humoristisk ringande i öronen. Det borde vara lag på att alla måste ge varandra feedback med jämna mellanrum! =)






Snön vräker ner utanför fönstren, och det verkar faktiskt som om den kommer att ligga över jul. Jag ska försöka ta mig ut till Norrviken någon dag den här veckan och fota lite, tills vidare får ni nöja er med ett foto från förra vintern istället.



Jag önskar er alla en riktigt 
GOD JUL!




 

1 kommentar:

  1. Så skönt att du klarade tentan.... fast det var nog bara du som tvivlade på att det skulle gå bra ;-)
    Njut nu av ditt jullov så du kommer tillbaka med uppdämda reserver.....
    Ha´t himla gôrgôtt
    Nina

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Kul att du lämnar ett spår efter dig! =)